Print This Page

Over
Exendo

Lucas Flamend – CV

Na de studies ziekenhuisverpleegkunde, orthomoleculaire geneeskunde, transpersoonlijke psychotherapie, EEG-analyse en diverse opleidingen in de natuurgeneeskunde, specialiseerde ik in de integrale epigenetica met de twee basisdynamieken; de endorfine-  en het endocannabinoïde-systeem;
In 2005 kwam ik in Amerika in contact met de endorfine pathologie. Sindsdien heb ik me verdiept in de verschillende aspecten van deze problematiek, zijnde de epigenetica, psychiatrie, neuro-immunologie, immunologie en de endocrinologie. Het werd me al vrij snel duidelijk dat welvaartsaandoeningen onder meer gepaard gaan met een verstoring van  het de endorfine-  en het endocannabinoïde-systeem. Deze systemen fungeren als een centraal regulatie- en herstelmechanisme.

Onze moderne maatschappij draagt op diverse manieren bij tot het voortdurend overstimuleren van het endorfinesysteem. Hetzij door voeding (bv. exorfinen), voedingsadditieven  (bv. smaakversterkers), verslavingen, porno, stress, pesticiden, drugs en geneesmiddelen. Door deze overdaad reageert het lichaam met een compensatiemechanisme, namelijk het verminderen van de gevoeligheid van het endorfinesysteem (resistentie). Motivatieproblemen, uitstelgedrag en het opzoeken van onmiddellijke bevrediging zijn hiervan het gevolg. Op maatschappelijk gebied heeft een verminderde werking van het endorfinesysteem een verdere autistisering van onze samenleving tot gevolg.  De kwaliteit van relaties neemt af door het gebrek aan oxytocine, een stof die geactiveerd wordt door het endorfinesysteem en die het gevoel van veiligheid, verbondenheid, geborgenheid, sociale benadering en positiviteit bekrachtigd.

Lucas Flamend is oprichter van het BrainQ opleidingsinstituut. Voor consulten kunt u een BrainQ therapeut raadplegen.